Je Balans In Handen

Praktijk voor reiki, holistic pulsing en therapeutisch begeleider

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een behandelvorm, waarbij de mens in totaliteit aan bod komt. Vanuit een zachte, respectvolle benadering wordt de pulsee (degene die gepulst wordt) uitgenodigd tot diepe ontspanning en loslaten.
Holistic Pulsing is gebaseerd op een techniek die eenvoudig is, maar in zijn eenvoud vaak verrassende effecten heeft.
Kenmerken van Holistic Pulsing zijn: streven naar autonomie (de pulsee komt weer in zijn eigen kracht), bewustwording (van het lichaam en wat dit te vertellen heeft) en acceptatie (van zichzelf).
(Bron: cursusboek Holistic Pulsing van Tovi Browning en folder José van Zanten en Gerda Wenker, docenten).

De techniek

Holistic Pulsing is het ritmisch wiegen (pulsen) van het lichaam. Bij het wiegen zoekt de pulser (degene die pulst) naar het lichaamsritme van de pulsee en van hieruit wordt het lichaam in een constant ritmische beweging gebracht. Wanneer wij ons leven in de baarmoeder beginnen is het wiegen een essentieel en voortdurend onderdeel van ons (prille) bestaan. Het wiegen geeft het lichaam de kans om zich weer te herinneren hoe het was om vrij en ontspannen te bewegen.
Holistic Pulsing geeft de pulsee de kans om hernieuwd contact met zijn lichaam te maken en van dit contact te genieten.
Groot voordeel bij deze behandelmethode is dat de pulsee zich niet hoeft uit te kleden, wat de drempel tot behandeling aanzienlijk kan verlagen.
De behandeling is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Mijn ervaring met Holistic Pulsing

Holistic Pulsing ervaar ik als een krachtige, helende behandelmethode door zijn eenvoud.
De pulsee blijft te allen tijde verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam en voor wat hij/zij wil ervaren. De pulsee wordt door de pulser volledig geaccepteerd. Dit betekent dat niets “moet”, de pulsee hoeft geen “prestatie” te leveren, maar mag zich laten zien zoals hij/zij is.
Omdat er niets geforceerd wordt, komt er ruimte voor ontspanning, los laten en heling. De pulsee kan blokkades en spanningen los laten en kan genieten van het eigen lichaam en de liefdevolle en respectvolle aandacht van de pulser.

Wanneer kan een Holistic Pulsing behandeling ondersteunend werken?

  • Wanneer je behoefte hebt aan tijd, ruimte en aandacht voor jezelf. (Je hoeft niet persé een “kwaal” te hebben om te mogen genieten van een behandeling, je kunt je ook gewoon heerlijk laten verwennen met Holistic Pulsing).
  • Bij (ernstige) vermoeidheid.
  • Bij stress/spanning.
  • Bij diverse lichamelijke klachten zoals stijfheid, hoofdpijn, rugpijn e.d..
  • Wanneer je de behoefte hebt om je meer bewust te worden van je lichaam.
  • Wanneer je merkt dat je alleen maar denkt en nauwelijks meer voelt.
  • Bij zwangerschap.
  • Ter ondersteuning van het verwerken van bijzondere momenten in je leven.